Header Minnehof

VERSTILLINGSDAGEN : 2-4 april 2018

'De helende kracht van verstilling en mededogen'

Structuur

In deze retraite volgen we het ritme van verstilling, verdieping en ontmoeting. We komen tot verstilling via meditatie (morgen en avond meditatie) maar ook andere meditatieve werkvormen worden gebruikt zoals waarnemings-en zachte lichaamsoefeningen. Naast inhoudelijke input is er ruimte voor jezelf en vrijblijvende mogelijkheid tot ontmoeting met andere deelnemers.

Inhoud

Mededogen en verstilling zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe milder we worden naar onszelf, hoe meer we in contact komen met een diepere dimensie van stilte. Deze innerlijke ruimte,  het wezenlijke zelf is helend en verbindend.

Boeddha en Jezus verwijzen naar de helende kracht van mildheid naar jezelf, als basishouding om mededogend te zijn naar anderen. Wees een licht voor jezelf, zegt Boeddha. Bemin de naaste zoals jezelf, zegt Jezus.  Mild zijn naar jezelf is echter niet gemakkelijk, want als we met vriendelijke aandacht aanwezig zijn bij wat is, lijkt het vaak alsof onrust, pijn en angst nog groter worden. Hoe gaan we om met deze emotionele turmoil. De geest verstillen en het hart openen voor wat is, vraagt inzicht en oefening. In deze retraite krijg je wijsheden en vaardigheden aangereikt vanuit de contemplatieve wijsheid van Jezus en Boeddha. 

De herziene versie van het boek  'Van wonde naar verwondering', van Ria Weyens (‘hoe omgaan met innerlijke pijn’) (2017, Brave new books) vormt de leidraad van deze dagen.

Begeleiding: Ria Weyens

Datum voor 2018 : paasmaandag 2 april tot 4 april 2018

Locatie: We zijn te gast in Hof Zevenbergen in Ranst een bosrijkgebied dicht bij Antwerpen

Kosten: 255 euro. Alles inclusief. Verblijf in één persoonskamer

Programma : op aanvraag te verkrijgen
Inschrijving : door een mail te sturen met een korte motivatie, samen met je adres en telefoonnummer naar  secretariaatminnehof@telenet.be 
Informatie : 0032(0) 499.40.63.51.

Indien je binnen 5 dagen geen antwoord ontvangt, neem dan opnieuw contact op.

 

Meditatie dagen in Ranst

Deze  dagen zijn in volledige stilte. Naast een dagelijkse inleiding geinspireerd door de contemplatieve wijsheid van Jezus en Boeddha ligt het accent op stille meditatie en voldoende ruimte voor jezelf.  Zitmeditatie wordt afgewisseld met wandelmeditatie. Mediteren is met milde aandacht aanwezig zijn in het 'hier en nu'; zowel bij vreugde als bij verdriet. Door deze helende houding kom je in contact met wie je ten diepste bent en groeit je mededogen naar jezelf en anderen.

Begeleiding: Ria Weyens

Data voor 2018 en kosten
vrijdag 2 maart - zondag 4 maart 2018 (twee overnachtingen) = 255 Euro

zondag 29 april -woensdag 2 mei 2018  (drie overnachtingen)= 295 Euro

Locatie: We zijn te gast in Hof Zevenbergen in Ranst een bosrijkgebied dicht bij Antwerpen

Kosten: In de kosten is alles inclusief. Verblijf in één persoonskamer

Programma: op aanvraag te verkrijgen


Inschrijving

Ben je geinteresseerd in één van deze retraites dan kan je een mail sturen met een korte motivatie, samen met je adres en telefoonnummer naar: secretariaatminnehof@telenet.be
Of telefonisch: 0032(0) 499.40.63.51.

Indien je binnen 5 dagen geen antwoord ontvangt, neem dan opnieuw contact op.

 

Reacties deelnemers

''Niet het versmelten, maar het samenbrengen van de wijsheid van Jezus en Boeddha is verrijkend. Het smaakt naar meer'

Print pagina
Mail pagina