Header Minnehof

ACTUEEL

Lezing: Van wonde naar verwondering
Over de helende kracht van mildheid
Ria Weyens
Zaterdag morgen 16 september 2017 in Tilburg


Hoe gaan we om met ongemak, pijn, onzekerheid en angst?Hoe gaan we om met lijden in ons eigen hart en in de wereld? Jezus verwijst naar de helende kracht van mildheid als poort naar innerlijke vrijheid en dienstbaarheid. Bemin de naaste zoals jezelf, zegt Hij. Hij spreekt hier niet alleen over mededogen met anderen maar ook met jezelf.

Maar mild zijn voor jezelf en voor anderen is niet gemakkelijk, het vraagt inzicht en oefening. Ria Weyens  reikt ons inzichten en vaardigheden aan vanuit de wijsheid van Jezus verrijkt met helende wijsheid uit de contemplatieve boeddhistische traditie.

Datum : zaterdagmorgen, 16 september

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 uur                  Koffie en thee
10.30 uur                  Begin van de bijeenkomst. Welkom en korte bezinning
10.45 uur                  Inleiding door Ria Weyens :  Gelegenheid tot vragen stellen en gesprek  naar aanleiding van de inleiding van de gastspreekster.
12.30 uur                  Soep en een worstenbroodje

De bijeenkomst is georganseerd door de regionale kring van barmhartigheid, Tilburg, en vindt plaats in het Ontmoetingscentrum van de Zusters van Liefde,
Oude Dijk 1a, 5038VL Tilburg. Er is parkeergelegenheid  naast Huize Mater Misericordiae aan de Kloosterstraat 10 [achter de slagboom]

U kunt zich aanmelden via de invulstrook, telefonisch: 013-5433196 of per e-mail:

provincialaat@scmm-tilburg.nl
 

Een lezing of workshop aanvragen

Je kunt een lezing of workshop aanvragen over de volgende thema's:
contemplatieve levenskunst, van wonde naar verwondering, spirituele zorgverlening in de palliatieve sector en ontmoeting christendom boeddhisme.

Voor meer informatie stuur een mail naar: secretariaatminnehof@telenet.be of 
0032(0) 499.40.63.51. 
 

Begeleiding:  Ria Weyens of/en Jacomien Marinussen, 
                      Diet van Borselen              

Voor meer informatie, stuur een mail naar secretariaatminnehof@telenet.be
of bel 0032 (0)499 40 63 51.

 

Naast de activiteiten met open inschrijving die op deze site vermeld staan zijn, geven wij ook incompany activiteiten. Zo werken we bijvoorbeeld samen met  Avicenna: academie voor leiderschap in Nederland, de VPTZ, organisatie voor vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg in Nederland en CCV, christelijk vormingswerk in Vlaanderen. 

Print pagina
Mail pagina